Telefoanele mobile: ce sa aleg?

Majoritatea dintre noi cauta un telefon bun, la un pret accesibil. De multe ori se intampla sa alegi un telefon pentru ca ti se pare extraordinar, insa dupa ceva timp sa observi ca se misca greu sau ca nu mai functioneaza corespunzator. Nu putem da nume, deoarece nu vrem sa defaimam nici un producator de telefoane mobile. Haideti sa discutam despre telefoane bune, telefoane la un pret bun, care merita sa fie cumparate. Spre exemplu, Asus Zenfone este un telefon mobil Asus care merita achizitionat.

Alaturi de telefoane Asus ne putem gandi la Samsung, Apple sau HTC. Atat un telefon mobil Asus, cat si unul Samsung, HTC sau Apple poate fi gasit in variante mai putin scumpe ca pret. Samsung Galaxy S5 si HTC One (M8) sunt, spre exemplu, doua varfuri de serie lansate de cele doua companii concurente in trecut. Aparitia lor pe piata a creat foarte multe polemici, adeptii fiecaruia insistand sa dovedeasca suprematia unuia fata de celalalt. Zenfone spre exemplu, un telefon mobil Asus foarte bun, sta oarecum in umbra, nu exista un marketing foarte mare in jurul telefoanelor Zenfone.

Samsung, HTC si iPhone spre exemplu, prezinta si unele dezavantaje la anumite modele de telefoane. Spre exemplu, desi asemanarile sunt destul de mari, S5 este putin peste M8, avand un acumulator Li-Ion de 2800 mAh. Cei de la HTC au optat pentru un acumulator Li-Po de doar 2600 mAh, care are un dezavantaj major – nu poate fi inlocuit. HTC One (M8) este un smartphone cu display full HD de 5 inch, super LCD3 capacitiv si cu functie de touch screen. Are o rezolutie de 1080 x 1920 si o densitate a pixelilor de 441 PPI. Rezistenta acestuia este data de populara sticla Corning Gorilla Glass 3. De cealalta parte, Samsung Galaxy S5 are un display super AMOLED de 5.10 inch, capacitiv si cu functie de touch screen. Are aceeasi rezolutie de 1080 x 1920, dar o densitate a pixelilor de 432 PPI. Aceeasi sticla Corning Gorilla Glass 3 ii ofera protectie sporita.

Cu S5 beneficiezi de pana la 390 de ore autonomie in stand by si 21 de ore autonomie in conversatie. HTC One M8 ofera undeva la 270 de ore de autonomie in stand by in regim 2G si pana la 496 de ore de autonomie in stand by in regim 3G. Cat despre autonomia in conversatii, puncteaza 14 ore in 2G si 20 de ore in 3G.

Daca vrei sa faci un telefon cadou, poti alege un Asus Zenfone, un Samsung Galaxy Note 3 sau Note 5, sau un HTC M9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *