Noua tehnologie de productie a display-urilor, pentru ecrane incasabile

Te-ai intrebat vreodata cum se face ca ecranele smartphone-urilor sau tabletelor se sparg atat de usor? Avand in vedere cat de mult se investeste in cercetare si dezvoltare de noi tehnologii, cat de mare este competitia pentru a crea gadget-uri extrem de mici, de usoare si de fiabile, sensibilitatea si costurile de reparatie ale display-urilor parca ies putin din tipar. Multe companii producatoare de telefoane si tablete au ales si o directie noua, cum ar fi Utok, firma care produce acum si televizoare led utok, pe care le recomandam cu incredere. Un tv led utok poate fi gasit la pret foarte bun pe evoMAG.ro, pe site poti gasi multe modele televizoare led utok la preturi imbatabile.

Lasand la o parte lipsa de interes a producatorilor la capitolul rezistenta pentu ecrane, raspunsul este cat se poate de simplu: tehnologia utilizata in prezent consta in aplicarea unui strat exterior de oxid de indiu, un material nu tocmai rezistent la socuri. Oricum ar fi, important este ca astfel de experiente vor deveni in curand istorie, acum ca a fost conceput un electrod transparent capabil sa faca display-urile incasabile! Acordam credit pentru aceasta descoperire lui Yu Zhu si echipei sale de cercetatori din cadrul Universitatii din Akron. Ei au reusit sa creeze un tipar de film metalic conductor, integrat intr-o retea de nanofire metalice transparente. Masca rezultata a fost montata pe un substrat polimeric transparent.

Pana aici suna complicat, dar rezultatul este unul extrem de simplu si de… rezistent. Prin urmare, pentru a face dovada acestor calitati, echipa de cercetatori a pregatit un test destul de solicitant. Mai exact au supus stratul obtinut la indoiri si aplicari / dezlipiri de benzi adezive cam de… 1000 de ori! Timp in care nu s-a intamplat absolut nimic! Nici o zgarietura, nici o crapatura, nici o decojire, nimic. Putem spune ca este baza pentru un ecran incasabil, nu-i asa?

Dar vestile bune nu se opresc aici. Acest film flexibil si extrem de subtire este la fel de transparent ca si oxidul de indiu folosit in prezent, insa mult mai productiv. Este si mai ieftin de fabricat, putand fi ambalat sub forma unor role masive si transportat extrem de usor. Rezultatele acestei cercetari au fost deja publicate in American Chemical Society’s ACS Nano, dezvoltatorii ei asteptand acum cu interes reactia producatorilor de telefoane mobile.

In general producatorii de tehnologie nu pun accent pe rezistenta, deoarece sunt interesati sa vanda cat mai multe produse. Un televizor led utok spre exemplu, este insa destul de rezistent. Comparativ cu Samsung sau alte branduri mari, un tv led utok iti va aduce aceeasi satisfactie ca si consumator. Daca alegi un televizor led utok vei ramane uimit de calitatea imaginilor, plus ca un tv led utok poate fi utilizat si ca monitor pentru calculator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *