Mituri in promovarea afacerii tale

Promovarea afacerii tale trebuie facuta in functie de nisa. „Este usor, lanseaza-ti site-ul si vei avea succes!” este un mit. Chiar daca numarul de utilizatori ai Internet-ului este foarte mare, asta nu inseamna ca toti acesti utilizatori iti vor vizita site-ul. Lucrurile nu merg chiar asa, deoarece daca site-ul tau este de nevazut si nu beneficiaza de expunerea necesara obtinerii de trafic, atunci nimeni nu-l va vizita. Pentru asta ai nevoie de o campanie puternica de promovare a site-ului tau. Ai nevoie de promovare prin toate canalele, atat online cat si offline. Un pop up spider, un sistem expozitional pliabil (sau un panou flexibil), pliante sau fly-ere pentru evenimente sunt doar cateva dintre lucrurile de care ai nevoie pentru a capata putina vizibilitate.

Gandeste-te doar ca tu atunci cand cauti ceva pe Internet accesezi un motor de cautare si cauti ceva anume folosindu-te de anumite cuvinte. Exact acelasi lucru il fac si potentialii tai clienti. Acest lucru ar trebui sa te determine sa incepi sa-ti promovezi site-ul cu ajutorul motoarelor de cautare, optand pentru o pozitie superioara in paginile de rezultate ale acestora.

Nu oricine poate promova un site. Foarte putine persoane pot promova un site asa cum se cuvine. Tocmai de aceea ai nevoie de multe mijloace de promovare, precum materiale de promovare eveniment, un popup curb sau alte tipuri de stand-uri expozitionale.

Daca vei incerca sa-ti promovezi site-ul de unul singur vei declansa un dezastru iminent. Aceasta activitate necesita foarte mult timp si poate fi foarte frustranta daca nu este facuta corect. Intregul proces de promovare a unui site este compus din mai multe componente care trebuie sa se potriveasca impreuna intr-un mod sincronizat pentru a functiona corect.

Pentru ilustrarea acesui mit putem da ca exemplu doar trei componente si anume cercetarea din domeniul cuvintelor-cheie, marketing-ul SEO si copywriting-ul. Aceste trei componente creeaza baza oricarei strategii de promovare a unui site, si trebuie tratate ca atare. Pe cand, daca tu decizi sa iti promovezi singur site-ul cum vei desfasura cercetari despre cuvintele-cheie, cum vei avea grija de marketing-ul SEO? Daca iti va fi aproape imposibil sa acorzi atentia necesara acestor trei aspecte, cu siguranta iti va fi imposibil sa te axezi pe administrarea tuturor aspectelor uei strategii de promovare a unui site. Iar aceasta incapabilitate va duce mai mult ca sigur la esecul afacerii tale online.

„Prezentarea este totul”: in serviciile de promovare a unui site aceasta afirmatie nu-si are locul nicidecum, insa in mediul offline, este extrem de importanta. Continutul este cel care poate ridica sau care poate distruge eficienta unui site. Daca vei lansa un site care sa-ti ia ochii cu o grafica extraordinara si cu animatii flash nemaivazute, sa nu te astepti la un numar prea mare de vaznari. Pentru a-ti promova site-ul corespunzator, si pentru a te asigura ca afacerea ta va avea vanzari, este recomandat sa-ti imbogatesti site-ul cu un continut cat mai relevant pentru profilul afacerii tale, un continut care sa satisfaca vizitatorii si potentialii clienti.

O prezentare buna a afacerii tale este un mijloc prin care aceasta poate capta atentia. Un sistem expozitional pliabil sau un panou flexibil te vor ajuta sa capeti o vizibilitate buna in cadrul unui eveniment si sa te pozitionezi ca expert pe piata datorita modului de prezentare. Spre exemplu, un popup curb bine realizat te poate pozitiona in topul firmelor prezente la un eveniment.

Prezentarea este doar o parte a procesului de promovarea site-ului tau, nu este procesul in sine. Intotdeuna trebuie sa exista un echilibru aproape perfect intre nivelul de atractie vizuala si eficienta continutului, si doar un profesionist poate sa atinga acest echilibru atat de vital unei afaceri online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *