Cum formezi aria de cunoastere a unui copil?

Aria de cunoastere a unui copil trebuie formata inca  din primii ani de viata ai acestuia. Acestuia trebuie sa i se explice majoritatea lucrurilor pe care le intreaba, pe intelesul lui. Copiii au nevoie de atentia parintilor si de timpul acestora. Parintele trebuie sa observe, la copilul lui, ce ii place cel mai mult sa faca, sa aiba discutii sincere si dese cu acesta pe toate temele posibile si acceptabile unei varste fragede. Parintele trebuie sa ia in calcul nevoia de cunoastere a copilului, copilul trebuie sa fie indrumat si educat prin diferite jucarii educative. Poti incerca jocuri de puzzle, puzzle cu animale sau cu eroii de poveste preferati ai copilului. Spre exemplu, un joc puzzle cu animale este potrivit pentru orice copil, este un clasic.

Chiar daca nu va vine sa credeti, copilul se poate educa foarte simplu, prin joaca. Pe langa bine stiutul exemplu pe care il ofera parintii, adica ce vede in casa incearca sa urmeze, sau jocuri si jucarii educative, jocuri de puzzle sau desenat. Daca micutul devine prea rasfatat si ajunge sa-i raspunda educatoarei sau proferoarei, atunci este o problema. Pentru a se evita astfel de lucruri copilului trebuie sa i se prezinte prin exemple si prin fapte ceea ce este bine si ce nu, sa i se explice de ce. Sa nu credeti ca cel mic daca este rasfatat la maxim este si fericit, din contra. Un copil rasfatat ajunge rasfatat doar atunci cand parintii nu au timp destul pentru el si il ‘’mituiesc’’ cu tot felul de jucarii sau dulciuri. Va considera ca in viata orice are o rasplata. Daca stam bine sa ne gandim chiar asa e, dar depinde in ce masura, rasplatim efortul si nu rezultatele, conteaza cum a obtinut copilul acele rezultate. Daca lucrati la o firma foarte buna, care ofera un salariu bun, nu trebuie sa priviti acest lucru ca fiind motivul pentru care urmeaza sa achizitionati masina dorita. Trebuie privit in felul urmator: am un serviciu bun, imi place ceea ce fac si imi pot permite si luxul de a avea masina dorita plus o familie si copil.

Revenind la copiii, acestia trebuie integrati in lumea invatatului, trebuie sa le oferim  placerea de a pune mana pe o carte. Toate lucrurile trebuie gandite cu grija inainte de a le prezenta celor mici, iar prin jucarii educative sau puzzle cu animale puteti face primul pas in educatia corecta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *