7 adevaruri despre manichiura cu gel

Oricat de perfect suna manichiura cu gel, nu tot ce straluceste este aur. Exista unele adevaruri pe care orice femeie ar trebui sa si le aminteasca despre manichiura cu gel. Foloseste oja, chiar si oja semipermanenta.Daca ai sa cauti pret oja semipermanenta vei ramane uimit de costurile reduse. Poti comanda aici oja semipermanenta. Indiferent daca aveti sau nu unghii false, Inainte de a va grabi spre salon, verificati aceste 7 adevaruri despre manichiura cu gel.

 

  1. Manichiura cu gel slabeste patul unghiei

Calatoriile dese la salonul de unghii pot duce la slabirea patului unghiei, acel strat gros de gel nu permite unghiei sau cuticulelor sa respire mult. Aplicarea repetata a gelului (chiar si a lacului de unghii) poate deshidrata unghia si subtia patul acesteia. Poti alege in schimb oja semipermanenta sau oja simpla. Cand vine vorba de pret oja semipermanenta, costurile sunt foarte mici.

 

  1. Manichiura cu gel iti poate afecta sanatatea unghiei

La fel ca in cazul lacului obisnuit, manichiura cu gel poate incepe sa se ridice si sa se cojeasca.Atunci cand se intampla acest lucru, apa poate sa intre sub gel. Pe masura ce lacul se blocheaza in aceasta umiditate, se pot forma bacterii si ciuperci dedesupt iar in unele cazuri puteti risca sa faceti o infectie. Din acest motiv mai sigur este sa va faceti unghii false.

 

  1. Lampile UV prezinta riscuri

Manichiurile cu gel sunt uscate cu o lampa UV. In timp ce aceste lampi sunt responsabile de uscarea instantanee a lacului care ne place foarte mult, orice expunere inutila la radiatii UV reprezinta un risc pentru pielea noastra.

 

  1. Procesul de indepartare a lacului cu gel poate fi daunator

Procesul de indepartare a lacurilor cu gel necesita mult mai mult timp si o atentie deosebita. Tehnicienii, in general, inmoaie o bucata de vata in acetona si o infoasoara in jurul unghiilor cu folie pentru a inmuia lacul. Apoi va pili usor gelul dupa aproximativ 15-30 de minute de inmuiere. Insa acest proces este daunator: acetona deshidrateaza unghiile si daca tehnicianul nu este destul de bland atunci cand pileste produsul de pe unghii, acesta le poate slabi destul de mult.

 

  1. Gelul si serlacul sunt practic acelasi lucru

Serlacul este un fel de “lac permanent” in timp ce gelul este chiar un gel sub forma de lac. Ambele au finisaje frumoase, insa pot crea daune serioase daca nu sunt tratate corespunzator.

 

  1. O puteti face singura

Sally Hansen, SensatioNail, Kiss si o multime de alte marci de renume pun la dispozitie kituri de polisare la domiciliu, acestea pot include si lampa cu LED pentru manichiura cu gel.

 

  1. Pauzele intre sesiunile de manichiura sunt cheia

Cea mai buna cale de a va asigura ca va mentineti sanatatea unghiilor este sa ii oferiti manichiurii dumneavoastre cu gel o vacanta. Unghiile dumneavoastra va vor multumi atunci cand le oferiti timp sa se vindece! Poti vedea aici cateva produse pentru ingrijirea unghiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *